Aksel sosialiserer seg. Han har vært på bursdager hos barn i klassen. Noen har feiringer som vi gjør det hjemme - på et slags "Hoppe-loppe-land"(bare mindre og kjipere, men massevis av stas nok for seks-åringene) med tilhørende ferdigpizza. Noe oppgradert mat ved at foreldrene prøver å være bevisste på å ha bugnende fruktfat i tillegg til kaker og godtepose med hjem etterpå.
|
Bursdagskake-tårn |
Så langt, ganske likt altså. Men når Liliana (Lili) i klassen fyller syv år, er det ikke en helt vanlig bursdag. Hun er enebarn av to foreldre som begge er født og oppvokst i Carmel. Veldig hyggelige mennesker som driver egen salong - han er frisør og hun er ansiktspleier og tar seg av hår som vokser andre steder enn på hodet.
|
Lili, syv år |
Invitasjonen satte standarden; en bitteliten flaske med sand fra go`-stranda vår, og med et lite brev inni. Første gang Aksel har fått flaskepost! Lili skulle ha utebursdag. Ikke som på ball-banen på feltet eller i skogen ved lavvoen. Strand-fest ved Stillehavet. Møt opp ved trappa som går ned fra 13. gate, var beskjeden. Deretter ga løypa seg selv.
|
Beach-party |
Barna fikk begynne med å dekorere hver sin solskjerm - det var faktisk nydelig vær til å begynne med. Aksel kunne stått der og klistret og pyntet både under og over skjermen i timevis, så han trengte litt veiledning over til matfat og det andre som skjedde.
|
Vær så god - spis! |
Her var det virkelig lagt vekt på god og sunn bursdagsmat med frukt-grill-spyd, grønnsaker og oliven, grove sandwicher... Både til foreldre og barn. Bare kaka til slutt var annerledes og dekket med et karamellisert sukker-lag. Men du verden så godt! Jeg snakket med bakeren som også var til stede - en franskmann fra Bourdeaux som startet bakeri og kaféer i området sammen med sin franske kone. Jeg må innrømme at vi har vært innom et par ganger siden bursdagen....
|
Mat og gave-bord. Pakker åpnes ikke sammen med giverne - de tas med hjem. Barna sender takkekort i etterkant til alle. |
|
Aksel og smådamene |
Foreldrene til Lili hadde hyret inn en profesjonell sandslott-bygger til å lage ting i sanden for og med barna. Sett i lys av at dette var uka etter den årlige sandslott-konkurransen i Carmel hadde vært avholdt, passet dette dobbelt bra. I hvertfall for de som er interessert i og fasinert av slike ting. Aksel er en av dem. Her var det både utstyr og knowledge å ta av. Og da må man benytte sjansen.
|
Sanden her er en blanding av strøsukker og melis. Nydelig! |
|
Fin ramme rundt en bursdag |
|
Aksel er imponert. Dette slår det å lage "grå-melk" på stranda hjemme! |
Lili ble behørig feiret, og her følte gjestene at også de virkelig ble gjort stas på. Det slo meg også at disse som har levd hele livet sitt i nærheten av den paradisiske stranden her nede, fortsatt ser på den som nettopp det, og bruker den så ofte de kan. Jeg vet allerede at jeg kommer til å savne akkurat den.
No comments:
Post a Comment