Thursday, 21 July 2011

Mat på tur

Frokost i Santa Barbara - en god opplevelse
Hvordan velge spisesteder når man er på tur og ike vet helt hva som skjuler seg bak de ulike Diner`s-navnene eller fastfood-kjedene? Wendy`s, Denny`s, Ihop, Jack in the Box, Taco Bell, KFC eller andre helt ukjente som kan se hyggelige ut? Eller skal man "safe" og ta de kjedene vi kjenner hjemmefra når alle er sultne og må få humøret opp snarest mulig? Nei, ikke det i hvertfall. Er man på reise, skal man også gjøre seg kjent med hvordan folk spiser her. Og det snakkes det en del om i vår familie for tiden.

Aksel vil gjerne ha pasta eller hamburger til frokost, middag og kvelds. Simen og Helene vil helst ikke det - de velger det sunne alternativet. Salater eller noe med kyllingbryst. Hvis det finnes. Og mange steder reklamerer de med "all you can eat" og har temadager slik at du kan spise så mye du vil av en variert ukemeny - til en billig penge. Men det er ikke sikkert den maten er så ulik hver dag når det kommer til stykket. Det som er mest annerledes kanskje i forhold til hjemme, er at det går an å velge halve porsjoner av det du ønsker. Selv de er det ikke alltid vi får til å spise opp... Vi skal ikke enda en gang ta tak i størrelsen på alt i USA. Det har vært nevnt før.

"All you can eat"- fristelse
Vi har vært i alle ender av skalaen i våre erfaringer. Fra fantastiske bagels til kjipe, feite burgere med vasne french fries. Deilige, crispy salater med uvante vrier - og kontrasten bleike taco-lomper med en sleiv bønner, en sleiv halvgodt kjøtt, en sleiv mais og en sleiv ris.

Men toppen av kransekaka av opplevelser var da vi på turen vår dumoet innom en utrolig pizza-baker. En ex-bilfabrikkarbeider fra Detroit som ble med på kompisens prosjekt i California. Businessen ble suksess, og fyren greide å komme på 23. plass i verdensmesterskapet i pizza-baking! (selvsagt en italiener som stakk av med 1. plassen) Kjempeentusiast med yrkesstolthet. Håkon forteller mer om Joshua i eget innlegg ;-) Hele opplevelsen takket være en GPS innkjøpt i Norge før vi dro.

Utrolig god pizza nær Pismo Beach
Men nå; hjembakt brød på benken, deilig flyndrefilet til middag, og godt å være sjefen over eget inntak igjen!

1 comment:

  1. Selv om det er veldig fristende å kommentere størrelsen på menneskene her, er det av mange grunner greit å la være.
    Men så kom jeg på et fint hjertesukk fra Ang Lee, regissøren bak flere store filmer, inkludert en drama-komedie om Woodstock (fra 2009). En festivalfilm med handlig mer enn førti år tilbake. Under arbeidet med innspillingen trengte de naturligvis et hav av statister. Det største problemet, forklarte regissøren, var at den genuine, gjennomsnittlige unge voksne i 1969 var b å d e utrent og slank. En kombinasjon som ifølge Lee ikke lenger var mulig å få tak i. Nuff said.

    ReplyDelete